OVER MIJ

Met de paplepel

Al van jongsaf aan staat mijn leven in het teken van paarden. Mijn moeder gaf mij op vier jarige leeftijd op voor de Kabouterles en sindsdien ben ik niet meer gestopt met paardrijden. Ik heb heel fanatiek en op hoog niveau wedstrijden gereden, eerst bij de pony’s en later bij de paarden. Vijf jaar geleden ben ik gestart met Ponyclub Elmonto. Ik merkte dat er op de grote maneges toch heel veel kinderen tussen de wal en het schip belanden. Vanwege grote groepen en daardoor minder aandacht per kind. Sommige kinderen hebben wat meer aandacht nodig om mee te komen. Doordat ze onzeker, angstig of bijvoorbeeld autistisch zijn, of gewoon wat meer tijd nodig hebben. Mijn streven is om de kinderen zo te begeleiden dat ze zich uiteindelijk beter kunnen voelen. Op en met hun pony maar ook in de maatschappij.

Ervaringsdeskundige

Ik kan er enorm van genieten als een jong meisje stralend van trots op haar pony zit omdat ze net een denkbeeldige hindernis heeft overwonnen. Een waarvan ze dacht dat het nooit zou lukken. Een kind groeit daarvan, krijgt een stuk vertrouwen mee waar ze dagelijks iets aan heeft.
Momenteel combineer ik het lesgeven bij Manege bij de Vleet met trainingen op andere maneges. Daarnaast begeleid ik kinderen individueel met eigen pony of met een pony van de manege. Door mijn ervaring en opleiding kan ik kinderen een compleet pakket aan begeleiding bieden. Voor ieder kind wordt er plan op maat gemaakt.

Opleidingen & Cursussen

  • Mei 2011 Instructeursopleiding fase 2 Orun
  • Februari 2012 Cursus effectief communiceren met leerlingen met ASS op voortgezet onderwijs en persoonlijkheidsstoornissen via het regionaal expertisecentrum.
  • April 2012 Cursus Animal Assisted Interventies. Gericht op begeleiding aan kinderen door middel van kortdurende oplossingsgerichte therapie en met inzet van pony’s
  • Juni 2014 opleiding Ruiterfitness via het Adelinde Training Center
  • September 2014 fase 3 Instructeursopleiding Orun
  • Juni 2015 opleiding Fit&Veilig
  • 2015/2016 opleiding Kindercoach
  • ¬†2020/2021 RuiterVitaalcoach

Meer weten? Vul onderstaand contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je al ervaring?

5 + 13 =