EQUISIMULATOR

 

 

 

Oefening baart kunst

Voor veel beginnende ruiters kan het rijden op een echt paard een grote stap zijn. Sandy is opgeleid voor het geven van instructie doormiddel van de Equisimulator. De Equisimulator is een mechanische machine die de bewegingen van het paard simuleert en helpt mensen op weg om meer ontspannen en pijnloos te rijden. Normaal gesproken laten we ons leiden door de beweging van het paard, op de machine maakt u de beweging zelf. Je wordt je bewust van het gebruik van het hele lijf tijdens het rijden van een paard.

Het is niet eenvoudig om ontspannen en relaxed op je paard te zitten. Zelfs gevorderde ruiters leren door de Equisimulator bij. Termen als “ga diep zitten”, “meegaan met je zit” en “om je binnenbeen buigen” kunnen rustig worden uitgelegd, zonder dat jij en het paard daar problemen van ondervinden.

Dit zeggen anderen erover

Door een ongeval durfde ik niet meer op een paard te zitten. Dankzij de Equisimulator leerde ik ‘opnieuw’ paardrijden. Ik zit weer zeker in het zadel.

– Tineke de Vries –

Dit zeggen anderen erover

Mijn kind heeft de basis geleerd op de Equisimulator. Een veilige oplossing voor veel beginnende rijders.

– Janneke Rood –

Dit zeggen anderen erover

Dankzij de Equisimulator leer ik onverwachte bewegingen van het paard te controleren. Ik weet zeker dat ik daar straks profijt van heb.

– Willem Breedt –

Samenwerking

Wil jij de samenwerking tussen jou en het paard beter laten worden? Vergeet dan je eigen lichaam niet! In de training Houding & Zit gaan we – na een houdingsanalyse op de Equisimulator – doelgericht werken aan: 

Techniek van het drijven
Techniek van galopperen
Juiste teugelvoering
Ontsluiten van het bekken
Techniek van doorzitten
Buiging van de onderrug
Absorberen van bewegingen
Herkennen van beenzetting
Techniek van lichtrijden
Kantelen van het bekken
Doorvloeien van energie

Ook voor het paard

De Equisimulator is niet alleen voor ruiters een groot succes, ook het paard heeft er voordelen van. Een beginnend rijder weet soms niet welke bewegingen goed- en slecht zijn. Om fysieke of zelfs mentale ongemakken bij het paard te voorkomen biedt de Equisimulator uitkomst. Aan het einde van de training zit jij als een ervaren ruiter in het zadel en dat voelt jouw paard ook.

Be Well Too

Stal Elmonto werkt sinds kort samen met Osteopaat Rijk Mantel van Be Well Too. Immobiliteit van je lichaam beperkt niet alleen jezelf maar heeft ook grote invloed op je paard! Mocht je tijdens het rijden problemen tegenkomen bieden wij nu de mogelijkheid om daar gericht mee aan het werk te gaan. Er is nauw overleg tussen instructie en osteopaat en daaruit volgt gerichte training!

Meer informatie over de Equisimulator? Vul onderstaand contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je al ervaring?

7 + 13 =