CURSUSSEN & TRAININGEN

 

 

 

Voor iedereen iets

Paardrijden is een een risicovolle sport. Jaarlijks raken er zo’n 66.000 ruiters geblesseerd tijdens het paardrijden.
Alle trainingen van Stal Elmonto zijn erop gericht om het zelfvertrouwen van de ruiters te vergroten en de kans op blessures te verkleinen. 

Een paard wordt in veel gevallen gebruikt om plezier mee te beleven. Toch kan een paard ook helpen in minder plezierige situaties. Door de menselijke eigenschappen en enige mate van ‘inlevingsvermogen’ kan een paard of pony helpen bij het versterken of verbeteren van sociale en emotionele vaardigheden. De hoge sensitiviteit van het paard zorgt ervoor dat het iedere onzekerheid waarneemt. Op basis daarvan help ik jou of jouw kind met uitsluitend persoonlijke begeleiding naar een positief resultaat. 

Valtraining

Veilig paardrijden door een verbeterde motoriek, weten hoe je moet vallen en angst sneller overwinnen. Bij de valtraining van Stal Elmonto leer je het allemaal………

Ruiterfit

Ruiters besteden vaak veel aandacht aan de juiste training en voeding van hun paard, maar hun eigen conditie laat vaak te wensen over. Tijdens deze training leer je wat goed is voor jou en je paard……..

Privé-les

Naast groepstrainingen of gerichte cursussen geef ik ook privé-les. Dit kan met onze paarden, maar ook met jouw eigen paard. Een persoonlijke training waarin ik samen met jou nieuwe doelen bereik……..

Schriktraining

Tijdens de schriktrainingen leren paarden om in spannende situaties rustig te blijven en op de ruiter te vertrouwen. Deze training versterkt de band tussen paard en ruiter aanzienlijk!…..