COACHING

 

 

 

Persoonlijke coachingtrajecten

 

Ruiters en amazones steken onwijs veel tijd, energie en geld in het welzijn van hun paarden . Vaak hebben paarden een compleet team ter verzorging waaronder hoefsmid, dierenarts, fysiotherapeut, osteopaat en ga zo maar door. Daarbij komt een uitgebreid pakket aan dagelijkse verzorging waaronder voer, dagelijkse beweging en supplementen. Ook worden de beste trainers ingehuurd om ruiter/amazone en paard tot de optimale combinatie te maken. Van de paarden wordt een hoop arbeid en prestatie verwacht, evenals een bepaalde fysieke fitheid en uiterlijk. Als we dit alles opsommen is het eigenlijk bizar dat in veel gevallen door de ruiter of amazone niet net zoveel aandacht wordt besteed aan diens eigen fysieke fitheid.

Wat kan ik voor jou betekenen als Ruitervitaal Coach? Ik kan je helpen om er voor te zorgen dat je zo fit en vitaal mogelijk op je paard komt te zitten. Ook kan ik je helpen om je houding op je paard te verbeteren zodat de samenwerking met je paard nog beter wordt. Denk aan bij voorbeeld verschillen tussen links en rechts, scheefheden, motoriek en coördinatie

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens een intake gesprek bepalen we samen waar de hulpvraag ligt. Door middel van een uitgebreide screening en een aantal testen komen de verbeterpunten naar boven waar we vervolgens mee aan de slag gaan. Ook kan ik je voedingspatroon bekijken om te zien of daar nog verbeterpunten liggen.