Tijdens de kleuterles heb ik sindskort een heuse assistente. Een meisje van 7 die het super leuk vindt om mij te helpen met de kleine kindjes. Trots staat ze naast me in de bak en als ik de kinderen gymnastiek oefeningen laat doen verzint ze ter plekke een hele reeks nieuwe oefeningen. De week voor Sinterklaas kreeg ik van haar moeder een berichtje.

Mijn assistente was aan het knutselen voor de kleuterles met als thema Sinterklaas. Zaterdag 3 december arriveert mijn assistente met een tas vol kadootjes. En een papiertje met daarop een volledige lesvoorbereiding voor de kleuterles. Op dat moment heb ik de rollen omgedraaid. Voor 1 keer werd ik de assistente en heeft zij de les gegeven. Een les vol leuke spelletjes, lachende kleuters en heel veel plezier. 

Een meisje van 7…..Met een hele creatieve geest…Die uit zichzelf een kleuterles voorbereid en nog goed ook….
Dit meisje is autistisch. …Heeft met sommige dingen heel veel moeite…
Maar buiten alle lijnen en hokjes om…Wat een fantastisch meisje en wat kan ze mooie dingen gaan doen..